Бажання
Додайте товари до списку бажань
0
Мій кошик

Футбольні наколінники та налокітники

Сортування:
за популярністю спочатку дешевше за назвою спочатку нові

Наколінники та налокітники для футболу


Футбол – це командна гра і кожен робить свій внесок у загальну перемогу. Це стосується і голкіпера, який стоїть на варті воріт. У грі він також важливий, як і член команди. Воротар має бути належно підготовленим та екіпірованим.

Наколінники та налокітники досить важливі елементи екіпірування на тренуваннях. Вони захищають від отримання можливих травм і ударів при ловлі м'яча. І дозволяють кіперу більше перебувати у ресурсі. Адже яким би не був спритним і прудким воротар, будь-які падіння приносять дискомфорт. Тому всі початківці і просто аматори вважають за краще убезпечити себе необхідним захистом. Особливо це стосується гри у футзалі та на твердих та гравійних поверхнях.

Декілька слів слід згадати про професіоналів, які не використовують ці засоби захисту. Але це зовсім інша історія про техніку та прийоми воротарської гри. На неї витрачають не один рік тренувань. Але якщо є бажання грати зараз, про безпеку колін та ліктів краще подбати. Основними та вирішальними параметрами футбольного захисту є:

  1. розміри та вага;
  2. анатомічна форма;
  3. еластичність;
  4. вентиляція;
  5. зносостійкість.

Футбольний варіант захисту має бути в міру товстим і не сковувати рухи під час стрибків. Наколінники повинні щільно облягати ногу, але при цьому залишатися еластичними та згинатися в коліні. Досить важливою є і вага захисту. Основними матеріалами є: поліестер, бавовна, спандекс, піна. Подушка найчастіше виконується з піни або пінопласту.

Альтернативним вибором може стати волейбольний наколінник. Але при грі поза футзалом він досить великий. Його незручно одягати під штани, також він не призначений для гри на штучному чи натуральному газоні.

Як правильно вибрати наколінники та налокітники для гри у футбол


Вибираючи точковий захист для колін та ліктів перевагу краще віддати якісному та зручному. На власному захисті та безпеці заощаджувати не слід. Для того, щоб вибір пройшов швидко, виріб повинен бути підібраний згідно з такими критеріями:

  1. Якість виробу - відсутність нерівних швів, ниток, що стирчать. Найчастіше екіпірування від відомих виробників позбавлене цих недоліків.
  2. Еластичність матеріалів - це також запорука зручності, сюди можна віднести продуманість конструкції з гумою, що підшита. Такий варіант значно зменшує ризик зміщення та сповзання захисту.
  3. Анатомічна форма – чашка захисту має повторювати форму коліна чи ліктя і щільно прилягати. Є варіанти навіть з бічним захистом коліна.
  4. Відповідність розміру - правильно підібраний розмір це запорука комфорту. Найчастіше це стандартні варіанти від S до XL. Неправильно підібраний може зміщуватися та не гарантувати захист.
  5. Вентиляція – повітрообмін із відведенням зайвого тепла добре реалізований сучасними матеріалами, які дозволяють виконувати матеріал сітчастим чи перфорованим.

Найкращий спосіб зрозуміти, чи підходить модель, це її примірка. Вона має бути зручною і практично не відчуватися. Буквально повторювати анатомічну форму ліктя та коліна. Подушка захисту повинна бути в міру великою і не надто твердою. Елементи захисту не повинні сковувати рухи. Розмір підбирається індивідуально відповідно до зросту та ваги футболіста. Допомагають це зробити еластичні матеріали. Тому незалежно від розміру м'язів, більшу увагу слід приділити щільності прилягання та відповідності розмірам колінної чашки або ліктя.

Що стосується дизайну та кольору, цей параметр дуже індивідуальний. Більшість моделей виконані у чорному кольорі. На противагу зустрічається менш практичний білий та яскраві салатові та помаранчеві.

  • Увійдіть на сайт щоб
    додати товар в список бажань
  • Увійдіть на сайт щоб
    додати товар в список бажань
  • Увійдіть на сайт щоб
    додати товар в список бажань
  • Увійдіть на сайт щоб
    додати товар в список бажань
  • Увійдіть на сайт щоб
    додати товар в список бажань
  • Увійдіть на сайт щоб
    додати товар в список бажань
  • Увійдіть на сайт щоб
    додати товар в список бажань
Вгору